آموزش های کاربردی

سیستم پرداخت در محل (COD)

پرداخت در محل (COD) (یا همان Cash On Delivery)، یک سرویس محبوب برای پرداخت در خریدهای اینترنتی است.

در این سیستم پس از دریافت کالا درب منزل مشتری می تواند به دو روش هزینه کالا را بپردازد:

    پرداخت نقدی: در این روش مشتری هزینه ی محصول دریافتی را به صورت نقد، درب منزل به مامور ارسال پرداخت می کند.

    پرداخت از طریق کارتخوان: در این شیوه مشتری با استفاده از دستگاه کارتخوان که توسط مامور ارسال کالا همراه خود دارد، هزینه کالا را کارت می کشد.

این شیوه باعث شده تا مشتریان با خیال راحت تری کالاهای مورد نیاز خود را خریداری نمایند زیرا مطمئن هستند که با سیستم پرداخت در محل، کالا را دریافت می نمایند و می توانند قبل از پرداخت ، آن را بررسی کنند.

پرداخت در محل (COD)
پرداخت در محل (COD)

مزایای سرویس پرداخت در محل چیست؟

خرید اینترنتی با امکان پرداخت در محل فواید بسیاری برای هر دو طرف دارد. به عنوان مثال، اگر خریدار کارت بانکی نداشته باشد ، یا برای کارت بانکی خود رمز دوم نداشته باشد ، که مورد دوم شایع ‌تر است ، می‌تواند با استفاده از روش پرداخت در محل ، اقدام به خرید کالا کند .

اما مهم ترین مزایای فروشگاه اینترنتی پرداخت در محل ، جلب اعتماد مشتری است که در نهایت باعث افزایش میزان فروش فروشگاه اینترنتی می شود.

علاوه بر این، اعتبار فروشنده نزد خریدار افزایش می‌یابد ، بنابراین سرویس پرداخت در محل بهترین روش ارسال کالا برای فروشگاه اینترنتی تازه تاسیس و برندهای نوپا است ، زیرا باعث می شود مشتریان به راحتی به فروشگاه اعتماد کنند و خریدهای خود را انجام دهند.

معایب سرویس پرداخت در محل چیست؟

یکی از بزرگترین معایب توزیع خرید اینترنتی به صورت پرداخت در محل (COD) ، این است که امکان دارد مشتری جنس را قبول نکند و جنس را مرجوع کند در نتیجه هزینه ارسال و مرجوع کالا به عهده فروشنده خواهد بود و پست فروشگاه اینترنتی مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت. بنابراین، فروشندگانی که این روش حمل و پرداخت را ارائه می‌دهند، قاعدتا ریسک آن را هم می‌پذیرند .

در این حالت، باید نسبت فایده به هزینه را،  برای روش پرداخت در محل، مورد محاسبه و ارزیابی قرار داد . معمولا فایده‌ی روش پرداخت در محل، از هزینه‌ی آن بیشتر است ؛ زیرا معمولا افزایشی که در حجم فروش و سود فروشنده ایجاد می‌شود، بسیار بیشتر از هزینه‌ی سفارش‌های مرجوع شده می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا