مراکز لجستیکی و طبقه‌بندی معمول آن

مراکز لجستیکی

مراکز لجستیکی را می‌توان بر اساس جهت‌گیری جغرافیایی فعالیت، هدف از ایجاد و نوع دسترسی به مدهای حمل، به چندین دسته تقسیم نمود.

مراکز لجستیکی

مراکز توزیع شهری

مرکز توزیع شهری، محلی است برای انتقال از حمل‌های با مسیرهای طولانی به حمل‌های با مسیرهای کوتاه شهری. جایی که کالاهای تحویلی در آن مرتب‌شده و دسته‌بندی می‌شوند. هدف اصلی این مراکز دریافت حجم بالایی از جریان‌های کالایی است برای تدارک مؤثر حمل‌ونقل از مراکز توزیع به شهرها و بالعکس. در واقع همین کارایی فرآیند توزیع و تمرکز آنها بر شهرها است که موجب تمایز آنها از سایر انواع مراکز لجستیکی می‌شود. به همین جهت به این مراکز گاه عناوین “پایانه‌های شهری (City Terminals)” یا “مراکز یکپارچه‌سازی شهری (Urban Consolidation Centers)” نیز اطلاق می‌شود. مراکز توزیع شهری معمولاً یا به‌صورت مجزا بوده و یا به‌عنوان جزوی از یک دهکده بار فعالیت می‌کنند.

دهکده‌های بار (منطقه‌ای)

“دهکده‌های بار” یا “مراکز لجستیکی حمل‌ونقل محور” دارای ترمینال انتقال کالا هستند. دهکده بار به‌عنوان منطقه‌ای تعریف می‌شود که در آن کلیه فعالیت‌های مرتبط با حمل‌ونقل، لجستیک و توزیع، هم برای ترانزیت ملی کالا و هم برای ترانزیت بین‌المللی کالا، توسط متصدیان مختلف این امور انجام می‌شود. به عبارتی ارائه‌کنندگان خدمات در این هاب لجستیک مستقر هستند. دهکده بار ترجیحاً توسط چندین روش حمل‌ونقل (جاده‌ای، ریلی، هوایی و آبی) قابل‌دستیابی بوده و تسهیلات مربوطه جهت انتقال کالا در دسترس عموم مشتریان قرار دارند. دهکده‌های بار قادر به ارائه خدمات لجستیک کالا در سطح شهرها نیز هستند

پارک‌های لجستیکی (منطقه‌ای یا بین‌المللی)

“پارک‌های لجستیکی و صنعتی” نه‌تنها فعالیت‌های مربوط به حمل‌ونقل را پوشش می‌دهند، بلکه خود نیز نوعی مناطق صنعتی و خدماتی محسوب می‌شوند.

گروه‌بندی‌های توسعه کسب‌وکار (شهری یا منطقه‌ای)

مراکز لجستیکی مربوط به “توسعه‌های گروه‌بندی کسب‌وکار” در اصل به‌منظور ایجاد گروه‌های کسب‌وکار تأسیس می‌شوند، ولی هرگاه به این مناطق گروه‌های مرتبط با فعالیت‌های حمل‌ونقل، انبارداری و انتقال نیز اضافه شود، همانند یک مرکز لجستیکی عمل خواهند کرد.

 مناطق ویژه لجستیکی (بین‌المللی):

“مناطق ویژه لجستیکی” نظیر مراکز محموله‌های دریایی (Cargo centers) و بنادر، امکان ایجاد تعامل با سایر روش‌های حمل‌ونقل را فراهم می‌کنند.

5 دیدگاه برای “مراکز لجستیکی و طبقه‌بندی معمول آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *